Panniroog köögiviljade ja sidrunimajoneesiga

Foto: Helen Nurmsoo

Täna jagame teiega üht mõnusalt värvilist rooga meie kevadnumbrist. Muide, sidrunimajonees sobib imeliselt ka teiste roogade kõrvale.

Panniroog

290 g kartulit
250 g porgandit
280 g suvikõrvitsat
250 g brokolit
140 g porrut
150 g suhkruherneid
10 g värkset tilli
2 sl soola
1 tl pipart
0,5 sidruni mahl
õli

Majonees

3 sl veganmajonees
0,5 sidruni mahl
1 küüslauguküüs
19 g värsket tilli

Valmistamine

1. Koori kartulid ja porgandid. Lõika kartulid 1 cm suurusteks kuubikuteks. Haki porgandid laastudeks ja seejärel peeneteks ribadeks. Poolita suvikõrvits ja porru ning haki laastudeks.
2. Puhasta brokoli. Murra brokoliõisikud väiksemaks.
3. Kuumuta pannil õli. Lisa kartul ning lase küpseda kaane all 3min. Seejärel lisa ülejäänud köögiviljad välja arvatud suhkruherned. Kata kaanega ning lase küpseda 5–10 minutit. Sega aeg-ajalt, kuni köögiviljad on küpsed, aga veidi krõmpsud.
4. Samal ajal valmista majonees. Haki till ja riivi küüslauk peeneks. Sega majonees, sidrunimahl, till ja küüslauk.
5. Kui köögiviljad on küpsed, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga ning lisa suhkruherned. Viimasena lisa till. Serveeri koos sidrunimajoneesiga.

Retsept: Eleonore Susi