Kõrvits on imeline köögivili, sest see sobib peaaegu kõige sisse. Hummuse sisse sobib kõrvits kohe väga mõnusalt!
Koostisosad
200 g kõrvitsat (kooritud ja kuubikuteks tükeldatud)
1 pakk kikerherneid
1 spl tahiinit
1 tl jahvatatud koriandrit
1,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
3 spl oliiviõli
1 dl vett
soola
pipart
Valmistamine
1. Aseta tükeldatud kõrvits ahjuplaadile. Lisa rasvaine ning küpseta 180 kraadi juures aeg-ajalt segades kuldseks (umbes 35 minutit). Lase jahtuda.
2. Vala kikerherned sõelale ja loputa need veega üle. Seejärel vala kikerherned köögikombaini ning lisa kõik ülejäänud komponendid. Mikserda kõik ühtlaseks. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid.
Retsept: Maris Soobik-Saluste