Kikerherne-guacamole takod

Foto: Kristjan Klasen

Õhtuks toiduidee olemas? Valmista Vegani suvenumbris ilmunud retsepti järgi takosid!

Koostisosad

2 avokaadot
pool punast sibulat
laimi või sidrunit
1 tomat
1 keedetud maisitõlvik (või 1 purk maisi)
2 purki kikerherneid
1 pakk takopõhjasid
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 tl suitsupaprikat
1 tl küüslaugupulbrit
1 tl tšillipulbrit
1 tl oreganot
õli
sool
pipar

Valmistamine

1. Guacamole valmistamiseks haki punane sibul ja tomat väikesteks kuubikuteks. Lisa need kaussi koos avokaadodega. Tambi kahvliga püreeks. Maitsesta soola ja pipraga ning pigista peale laimi- või sidrunimahla. Sega ja maitse, vajadusel lisa veel soola või pipart.

2. Kuumuta pannil õli. Lisa kikerherned ja prae kuldpruuniks. Lisa vürtsköömned, tšillipulber, küüslaugupulber, pipar, sool ja suitsupaprika. Kuumuta veel kümmekond sekundit ja sega samal ajal.

3. Lisa takopõhjale guacamole, seejärel kikerherned ja mais. Pigista peale veel sidrunit või laimi. Soovi korral puista peale ka hakitud koriandrit.

Retsept: Kristjan Klasen