Vapiano veganiseeris oma kuulsaimad road!

Pole midagi põnevamat, kui proovida uusi toite. Sel hooajal pakub Vapiano avastamiseks uut veganroogade menüüd. Lähemalt räägib Vapiano tootekvaliteedi- ja koolitusjuht Mari-Liis Must.

Kuna vegantoodete valik laieneb peaaegu igapäevaselt, pani just erinevate alternatiivide turuletulek Vapianot mõtlema. 

Uudisroogade seas on näiteks uus salat, mille peaosaliseks kevadekuulutaja spargel. „Salatis Insalata Asparagi on esindatud roheline ja valge spargel, Vapiano salatisegu rukola ja kirsstomatitega. Proteiini saab valida ise, aga soovitame seda Vöneriga,” annab Mari-Liis häid nippe. Lisaks pakutakse ka sparglisuppi Zuppa di Asparago, milles vahukoor on kaerakreemi vastu vahetatud.

Ka pastaosakonnast leiab üles spargli. Sel korral risoto seest. Pastamenüüs on lisaks ka kaks suurt üllatust. „Meie veganversiooni Crema di Pollo’st nimetasime Crema NO Polloks. Kasutame selleks Vegetarian Butcheri toodetud sojaproteiinist valmistatud valekana, mille röstime sibulaga ja lisame vahukoore asemel läätsekreemi,” räägib Mari-Liis. Peale on võimalik lisada ka veganjuustu. Muide, Vegetarian Butcheri tooted on esimesena Eestis kasutusel just Vapianos. Samuti teenis oma koha menüüs Vegan Bolognese. „Tegime Bolognese massi porgandist, sellerist, sibulast, rosmariinist ja veel kümnest koostisosast. Hakkliha oleme asendanud sojaproteiinist Vegetarian Butcheri hakitud seguga,” ütleb Mari-Liis. 

Pitsadest saab proovida Pizza Salame veganversiooni, milles mozzarella on asendatud veganjuustuga ja salaamiviilud alternatiiviga, mille tooraineks herneproteiin. 

Kui on soov maiustada, siis Vapiano üllatab rikkaliku taimse šokolaadikoogiga. „Kook sai nimeks Death by Vegan Chocolate, kus varasema vahukoore, või ja muna oleme asendanud kaerakreemi, margariini ja õunakastmega,” lõpetab Mari-Liis uudistoodete tutvustamise magusa noodiga.