RETSEPT | Suvikõrvitsa-sibulapirukas

Kas teil on veel suvikõrvitsa hooajast ja uputusest sahvris paar alles? Siin on mõnus retsept tänaseks sulgenud kohvikult Green Bakery. Kellele siis pirukad ei meeldiks? Kõhtutäitev ja mõnus amps!

Põhi

130 g taimset rasvasegu
100 g riivitud porgandit
200 g spelta- või kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola

Täidis

2 valget sibulat
1 suur või 2 väikest suvikõrvitsat
3 küüslauguküünt
200 g kikerhernejahu
100 ml taimset piima
150 ml vett
1 tl musta soola
värskelt jahvatatud musta pipart
6 kirsstomatit

maitserohelist pealeraputamiseks

Valmistamine

Eelsoojenda ahi 200 kraadini.

Sega toasoe taimne rasvasegu riivitud porgandi, speltajahu, küpsetuspulbri ja soolaga ühtlaseks taignaks ning aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.

Lõika suvikõrvitsast õhukesed viilud, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa pisut soola ja küpseta ahjus 10–15 minutit. Haki sibul ning prae pannil krõbedaks.

Suru taigen 24 cm läbimõõduga, küpsetuspaberiga kaetud vormi. Kata taignapõhi praetud sibulaga ning valmista küpsenud suvikõrvitsa viiludest vormi keskele roos.

Sega kokku kikerhernejahu, taimne piim, vesi ja must sool. Vala segu õrnalt ümber roosi, praesibula peale, ning pressi peale küüslauk. Lõika kirsstomatid pooleks ja aseta ringiratast piruka äärde.

Küpseta ahjus 15 minutit. Jahvata peale musta pipart ja maitserohelist. Serveeri soojalt.