Üleööpuder mustikate ja šokolaadiga

Foto: Kersti Kuuse

Enne kui talv tuleb jagame veel mõned sügisnumbris ilmunud retseptid ja kuna tegemist oli ikkagi pudrueriga, siis jagame veel ühte pudruretsepti. Selle retsepti võlu on see, et saad õhtul valmis teha ja hommikul ei pea muretsema ega kiirustama, vaid saad võtta valmis pudru külmkapist ja rahuliku meelega süüa.

Koostisosad

250 ml taimset piima
100 g  jämedaid täisterakaerahelbeid
2 sl tšiiaseemneid
1 sl maapähklivõid
1 sl vahtrasiirupit
0,25 tl vanilliekstrakti
peotäis värskeid mustikaid
25 g tumedat šokolaadi
soovi korral Tseiloni kaneeli

Valmistamine

1. Sega keskmise suurusega kausis maapähklivõi väheses piimas, kuni saad ühtlase segu. Seejärel lisa ülejäänud piim, vahtrasiirup, vanilliekstrakt, tšiiaseemned ja soovi korral kaneel. Sega korralikult läbi. Viimasena lisa kaerahelbed, mustikad ja tükeldatud tume šokolaad ning sega.

2. Tõsta puder üleöö külmikusse tahenema. Järgmisel päeval serveeri ja naudi.

Retsept: Kersti Kuuse