TAIMNE TEISIPÄEV | MÕNUS SÜGISENE! Tomatine musta oa supp avokaadosalsaga

Sügisesed tuuled on meile jaheda vihmasaju toonud! Eks see talv ole ka ukse taga. Et külm naha vahele ei poeks, jagame teiega oktoobri numbris ilmunud kohviku VIGRI loodud mõnusat retsepti!

Tomatine musta oa supp avokaadosalsaga

Vaja läheb:

Supp:
200 g musti ube
200 g vett 
80 g purustatud tomateid
70 g punast sibulat 
10 g tomatipastat
50 g paprikat 
20 g koriandrit 
6 g küüslauku
paprikapulbrit 
tšillipulbrit 
õli
soola-pipart

Avokaadosalsa:
60 g avokaadot
30 g punast sibulat
koriandrit
laimimahla
soola-pipart
tortiljat

Koori ja haki sibul ja küüslauk, tükelda paprika ning kuumuta kõik õlis. Lisa pool teelusikatäit paprika- ja tšillipulbrit, kuumuta kergelt läbi. Lisa purustatud tomatid, oad ja vesi. Koriandrist eralda mõned lehed kaunistuseks, ülejäänud osa haki peeneks ning lisa supile. Hauta, kuni kõik koostisosad on pehmed. Blenderda supp ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga.

Avokaadosalsa jaoks koori avokaado ja haki koos sibulaga väikesteks kuubikuteks. Maitsesta laimimahla, koriandri, soola ja pipraga.

Tortilja lõika meelepärasteks tükkideks, nirista peale veidi oliiviõli, soola ja pipart ning küpseta ahjus 200 kraadi juures kuldpruuniks.

Serveeri supp salsa ja tortiljadega.

HEAD ISU! 🙂