Retsepti jagab Vapper Uba: täidetud bataat hummusekastmega

Head teisipäeva! Jahedad sügisõhtud on saabunud. Nädalavahetuseks lubab juba lund, kas teate?! Mida mõnusat võiks täna süüa teha? Ajakirja Vegan augustikuu numbris oli üks mõnus bataadiretsept, mille autoriks Vapper Uba ja mis sobiks sellesse lehevärvilisse sügisesse suurepäraselt. Muide, selle valmistamiseks kulub vaid pool tundi. Pea meeles, allolev retsept on mõeldud kahele.

Vaja läheb:

  • 1 suurem bataat
  • 1 punane sibul
  • 1 tomat
  • 1 väike sidrun
  • 400g kikerherneid
  • 1 küüslauguküüs
  • taimne piim
  • oliiviõli
  • meresool
  • paprikapulber
  • jahvatatud vürtsköömen
  • väike peotäis peterselli

Valmistamine:

Pane ahi sooja 200 kraadi juurde. Lõika bataat pikkupidi pooleks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda bataat kokku oliiviõliga ja puista peale maitse järgi soola.

Kurna ja loputa kikerherned, maitsesta 200 g kikerherneid soola ja paprikapulbriga. Pane kikerherned samuti koos bataadiga ahjuplaadile.

Kui ahi on 200 kraadi juures, võid panna nii bataadi kui kikerherned koos 25 minutiks ahju.

Valmista hummusekaste ülejäänud kikerhernestest. Purusta kikerherned koos taimse piimaga ühtlaseks massiks, segu peaks olema vedelapoolne. Maitsesta sidrunimahla, soola ja vürtsköömnetega. Haki tomat ja sibul väikesteks kuubikuteks, haki petersell.

Kui bataat on küps ja kikerherned röstitud, võta need ahjust välja. Bataat vajuta kahvliga seest pehmeks. Kalla sinna peale kaste, puista peale röstitud kikerherned ja hakitud tomat, sibul ja petersell. Serveeri soojalt koos oma lemmiklisandiga, meie soovitame tatart.

🙂

_____________

Igas ajakirjanumbris on hulk häid retsepte, mille on loonud vegantoitudele keskendunud retseptiloojad. Ajakirja juba ilmunud numbreid saab lugeda ka veebist. Vaata lähemalt SIIT ja saa inspiratsiooni!