Sušikauss

Foto: Elys Limbak

Kas oled sama suur kausside fänn kui meie? Kui jah, siis pead kindlasti proovima seda sušikaussi!

Koostis

1 dl riisi
2 dl vett
soola
200 g tofut
2 sl sojakastet
0,5 tl küüslaugupulbrit
150 g šampinjone
0,5 kurki
1 paprika
1 avokaado
120 g külmutatud edamame ube (kooritud)
1 norileht
veganmajoneesi (soovi korral sega srirachaga)
seesamiseemned
õli praadimiseks

Valmistamine

1. Keeda 1 dl sushiriisi vastavalt pakendil toodud juhendile. Minul kulus selleks 2 dl vett ja 0,5 tl soola. Keetsin 15 minutit ning jahutasin kiirelt.
2. Kata tofuplokk üleni majapidamispaberiga ja aseta raskuse alla vähemalt 10 minutiks, et liigne vedelik eralduks. Seejärel lõika tofu kuubikuteks ning aseta kaussi sojakastme ning küüslaugupulbriga marineerima.
3. Prae pannil šampinjonid õli ja soolaga ning aseta kõrvale. Nüüd prae ka tofukuubikud kuldseks. Haki kurk ja paprika ning puhasta ja viiluta ka avokaado. Sulata kuumas vees edamame oad.
4. Serveerimiseks jaga kõik ettevalmistatud koostisosad kaussidesse ning serveeri seesamiseemnete, majoneesi ning norilehega.

Retsept: Elys Limbak