Šokolaadi-mandliküpsised

Foto: Maris Soobik-Saluste

Esmaspäeval algas kevad ja tähistame seda maitsvate küpsistega, millele on lisatud ka šokolaadi. Retseptis saab 18 küpsist.

Koostis

100 g toortatrajahu
100 g mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl jahvatatud linaseemneid
maitse järgi vanilli
0,25 tl soola
50 ml mandlipiima
50 ml sulatatud kookosõli
3 sl vahtrasiirupit
25 g taimset tumedat šokolaadi
25 g mandleid

Valmistamine

  1. Võta kauss ja sega selles toortatrajahu, mandlijahu, küpsetuspulber ja jahvatatud linaseemned.
  2. Lisa vanill, sool, mandlipiim, sulatatud kookosõli ja vahtrasiirup. Sega korralikult.
  3. Haki šokolaad ja mandlid. Mulle meeldivad suuremad tükid küpsiste sees, seega ma ei haki neid ülipeeneks. Lisa hakitud šokolaad ja mandlid tainale. Sega korralikult, et kõik oleks ühtlaselt jaotunud.
  4. Võta teelusikaga suur kuhi tainast, vormi sellest pallike (u 3 cm läbimõõduga) ning aseta see ahjuplaadile. Tee sama ülejäänud tainaga, jättes ahjuplaadil küpsiste vahele väikesed vahed. Vajuta kahvliga pallikeste peale ruudustik, aga ära väga lamedaks neid suru. Küpsised võiksid jääda u 1 cm kõrgusteks. Küpseta küpsiseid 180 kraadi juures 15–20 minutit

Mõnusat maiustamist!

Retsept: Maris Soobik-Saluste