Esmaspäeval algas kevad ja tähistame seda maitsvate küpsistega, millele on lisatud ka šokolaadi. Retseptis saab 18 küpsist.
Koostis
100 g toortatrajahu
100 g mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl jahvatatud linaseemneid
maitse järgi vanilli
0,25 tl soola
50 ml mandlipiima
50 ml sulatatud kookosõli
3 sl vahtrasiirupit
25 g taimset tumedat šokolaadi
25 g mandleid
Valmistamine
- Võta kauss ja sega selles toortatrajahu, mandlijahu, küpsetuspulber ja jahvatatud linaseemned.
- Lisa vanill, sool, mandlipiim, sulatatud kookosõli ja vahtrasiirup. Sega korralikult.
- Haki šokolaad ja mandlid. Mulle meeldivad suuremad tükid küpsiste sees, seega ma ei haki neid ülipeeneks. Lisa hakitud šokolaad ja mandlid tainale. Sega korralikult, et kõik oleks ühtlaselt jaotunud.
- Võta teelusikaga suur kuhi tainast, vormi sellest pallike (u 3 cm läbimõõduga) ning aseta see ahjuplaadile. Tee sama ülejäänud tainaga, jättes ahjuplaadil küpsiste vahele väikesed vahed. Vajuta kahvliga pallikeste peale ruudustik, aga ära väga lamedaks neid suru. Küpsised võiksid jääda u 1 cm kõrgusteks. Küpseta küpsiseid 180 kraadi juures 15–20 minutit
Mõnusat maiustamist!
Retsept: Maris Soobik-Saluste