Kartulid on imelised, sest neid saab süüa nii paljudel erinevatel viisidel. Seekord toome teieni smashed potatoes, mis on segu keedukartulitest, ahjukartulitest ja kartulipudrust. Boonuseks jagame teiega peedi-küüslaugusalati retsepti, mis sobib imeliselt kartulitega kokku.
Kartulid
10 suuremat kartulit
oliiviõli
liha üldmaitseaine
sidrunipipar
sool
Peedi-küüslaugusalat
500 g riivitud peeti
3 sl veganmajoneesi
3 küüslauguküünt
Valmistamine
- Pese kartulid ja soovi korral koori. Keeda kartulid pehmeks.
- Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Laota keedetud kartulid ahjuplaadile ja pressi need pudrunuia või tassipõhjaga lapikuks. Nirista peale oliiviõli. Maitsesta liha üldmaitseaine, sidrunipipra ja soolaga.
- Lase kartulitel grillrežiimil ahju ülaosas küpseda 25 minutit või kuni need on pealt krõbedad.
- Sega riivitud peet veganmajoneesi. Lisa pressitud küüslauk. Sega läbi.
- Serveeri kartuleid peedi-küüslaugusalati ja teiste meelepäraste lisanditega.
Retsept: Annaliisa Post