Smashed potatoes peedi-küüslaugusalatiga

Foto: Helen Nurmsoo

Kartulid on imelised, sest neid saab süüa nii paljudel erinevatel viisidel. Seekord toome teieni smashed potatoes, mis on segu keedukartulitest, ahjukartulitest ja kartulipudrust. Boonuseks jagame teiega peedi-küüslaugusalati retsepti, mis sobib imeliselt kartulitega kokku.

Kartulid

10 suuremat kartulit
oliiviõli
liha üldmaitseaine
sidrunipipar
sool

Peedi-küüslaugusalat

500 g riivitud peeti
3 sl veganmajoneesi
3 küüslauguküünt

Valmistamine

  1. Pese kartulid ja soovi korral koori. Keeda kartulid pehmeks.
  2. Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Laota keedetud kartulid ahjuplaadile ja pressi need pudrunuia või tassipõhjaga lapikuks. Nirista peale oliiviõli. Maitsesta liha üldmaitseaine, sidrunipipra ja soolaga.
  3. Lase kartulitel grillrežiimil ahju ülaosas küpseda 25 minutit või kuni need on pealt krõbedad.
  4. Sega riivitud peet veganmajoneesi. Lisa pressitud küüslauk. Sega läbi.
  5. Serveeri kartuleid peedi-küüslaugusalati ja teiste meelepäraste lisanditega.

Retsept: Annaliisa Post