RETSEPTID | Proovi ise kodus: 3 lihtsat ja põnevat hummust!

Kikerhernestest valmistatud kreemjas ja valgurikas hummus on niivõrd armastatud toit, et sellele on pühendatud lausa eraldi tähtpäev, mida tähistati 13. mail! Taimne Teisipäev tutvustab kolme erinevat retsepti selle imetoidu valmistamiseks. Naudi dipikastmena koos juurviljadega või lisa oma lemmikroogadele! 

Klassikaline hummus

klassikaline hummus.jpg

Vaja läheb:

400 g kikerherneid, kurnatud ja loputatud
60 ml värsket sidrunimahla (1 suur sidrun)
60 ml tahiinit ehk seesamiseemnepastat
1 küüslauguküüs, purustatud
2 sl oliiviõli
½ tl jahvatatud köömneid
30-45 ml vett
maitse järgi soola

Valmistamine:

Töötle tahiinit ja sidrunimahla köögikombainis või saumikseriga umbes minut aega. Lisa oliiviõli, purustatud küüslauk, köömned ja ½ tl soola. Töötle minuti jooksul või kuni segu on ühtlane. Lisa segule pooled kikerhernestest ja töötle minut aega. Lisa ülejäänud kikerherned ja töötle, kuni segu on kreemjas. Lisa 30-45 ml vett, kuni hummus on mõnusa konsistentsiga. Lisa maitse järgi soola.

Vürtsikas porgandihummus

Vaja läheb:

2 keskmist porgandit, kooritud
400 g kikerherneid, kurnatud ja loputatud
80 ml (5 sl) tahiinit ehk seesamiseemnepastat
60 ml värsket sidrunimahla (1 suur sidrun)
1 küüslauguküüs, purustatud
1 sl harissa või sriracha kastet
¼ tl jahvatatud köömneid
2 sl oliiviõli
maitse järgi soola

Valmistamine:

Kuumuta ahi 220 kraadini. Aseta porgandid fooliumiruudule ja nirista peale 2 sl vett. Mässi porgandid tihedalt fooliumisse ja küpseta ahjuplaadil 40-50 minutit. Lase jahtuda.

Lisa köögikombaini või kaussi röstitud porgandid, kikerherned, tahiini, sidrunimahl, küüslauk, harissa, sool ja köömned ning töötle kombaini või saumikseriga, kuni segu on ühtlane. Lisa 2 sl oliiviõli ja töötle veel umbes minut, kuni segu on õhuline ja kreemjas. Vajadusel lisa juurde soola.

Avokaado-ürdihummus

Vaja läheb:

Pool küpset avokaadot
400 g kikerherneid, kurnatud ja loputatud
80 ml (5 sl) tahiinit ehk seesamiseemnepastat
60 ml värsket laimimahla
1 küüslauguküüs, purustatud
¼ tl jahvatatud köömneid
1 tassitäis koriandrilehti
2 sl oliiviõli
maitse järgi soola ja musta pipart

Valmistamine:

Lisa köögikombaini või kaussi avokaado, kikerherned, tahiini, laimimahl, küüslauk, sool, pipar, köömned ja koriander. Töötle kombaini või saumikseriga, kuni segu on ühtlane. Lisa 2 sl oliiviõli ja töötle, kuni segu on kreemjas ja õhuline. Vajadusel lisa maitse järgi soola.