RETSEPTID | EI TEA, MIDA GRILLIDA? 5 soovitust lihavabadeks jaanideks!

Jaanipäev on ukse taga ja koos Loomusega on käima tõmmatud ka sel aastal lihavabade jaanide tähistamine. Aga mida siis grillida? Siin on mõningaid ideid eesolevaks suvepeoks!

MAIS

Grillitud värske mais on i-me-li-ne! Kui värsket maisi veel turult ei leia, saab grillida ka poest köögiviljaletist leitavaid keedetud maise!

Vaja läheb:

Maisi
Keiju tumesinist margariini (või muud taimset rasva, nt kookosõli või isegi rapsiõli)
Santa Maria vahemere ürtide maitseainesegu
Soola
Laimi

Valmistamine:

Määri enne grillimist maisid võiga või õliga kokku, raputa peale soola ja vahemere ürtide maitseainesegu. Grilli kuumal sütel, aeg-ajalt maisile laimimahla peale pigistades kuni küljed on kergelt pruunikad. Naudi!

Kuum värske kartul

Värske kartuli hooajast tuleb võtta, mis võtta annab. Ka grilli peal annab neid küpsetada.

Vaja läheb:

Värsket koorega kartulit (pisemad)
Värsket tilli
Keiju tumesinist margariini
Suitsutatud paprika maitseainet
Maitsepärmi
Soola
Pipart

Valmistamine:

Pese korralikult värsked kartulid. Pane 3-4 pisemat koorega kartulit fooliumiruudu keskele, lisa suplilusikas Keiju margariini, veidi soola, suitsutatud paprika pulbrit ja julgelt värsket tilli. Pane fooliumiääred pealt kokku ja aseta kartulid grillile (veidi õrnema sütega) ja küpseta neid vähemalt pool tundi. Proovi hambatikuga, kas kartulid on pehmed. Söö grillitud kartulit veganvõi ja maitsepärmiga!

Maapähkli-tšilli tofuvardad

Kui sulle meeldib tofu, meeldib sulle ka see retsept. Ja see on niiiiii lihtne!

Fotol ahjus küpsetatud versioon. Proovi kindlasti ka vardasse ajada!

Vaja läheb:

2 plokki tofut
3 sl maapähklivõid
3 sl sojakastet
3 sl magusat tšillikastet (sweet chili sauce)
1 sl õli

Valmistamine:

Kui otsustad tofut grillida (seda retsepti võib teha ka ahjus), lõika kuubikud suuremaks, et saaksid varda kuubikust läbi lükata nii, et tofu ei mureneks.

Sega omavahel maapähklivõi, sojakaste, tšillikaste ja õli. Vala kaste tofu peale ja lase kastmes vähemalt tunnike marineerida. Parim on, kui hoida tofut üle öö marinaadis. Aja tofukuubikud puitvardasse ja küpseta kuumal sütel igalt küljelt vaid mõned minutid, et tofu seest ära ei kuivaks.

Jogurtimarinaadis Indiapärane sojašašlõkk

India köögis populaarseid maitseid annab väga edukalt kombineerida suvisesse grilliõhtusse. Vürtsikas-magus jogurtimarinaad jätab grillitult sojale mõnusa krõmpsuva katte. Peale pigistatud laim aga loob roale tasakaaluka hapu meki.

Vaja läheb:

1 pakk kuivatatud sojakotlette
1 tl soola soja keetmiseks
1 laim serveerimiseks
2 dl õli

Marinaad:
200 g taimset maitsestamata jogurtit
½ sidruni mahl
1 sl paprikapulbrit
½ sl Garam Masala maitseainet
1 sl karripulbrit
1 sl kuivatatud koriandrit
¼ sl Cayenne’i pipart
2 peeneks hakitud küüslauguküünt
1 sl peeneks hakitud ingverit
1 sl suhkrut
½ tl soola marinaadile
peotäis hakitud piparmünti

Valmistamine:

Keeda sojakotletid soolvees juhiste järgi. Kui kotletid on pehmed, pigista need üleliigsest veest tühjaks. Seda saab edukalt teha näiteks pastasõelas pudrunuia või suurema lusikaga kotlette pressides. Kõige parem on neid pressida ükshaaval. Ole ettevaatlik, et kuum vesi kotletist käele ei pritsiks.

Sega kokku marinaad ning vala see sojakotlettidele. Lase kotlettidel öö läbi külmikus marineerida. Enne grillimist sega juurde õli, see aitab šašlõkil paremini küpseda ning soja ei nakku grillresti külge.
Grilli šašlõkki sütel mõlemalt poolt, kuni need on pruunid ja krõbedad.

Telli maitsev veganšašlõkk tegijatelt!

GenGöök (Vapper Uba), uuri lisa FACEBOOKIST.
Munchies šašlõkk, uuri lisa nende kodukalt.
Restoran V šašlõkk, uuri lisa FACEBOOKIST.

JÄTA VASTUS

Palun sisesta kommentaar
Palun sisesta oma nimi