RETSEPT | Võileivad peedihummuse ja soolakurgiga


Hummuse jaoks läheb vaja:

1 purk kikerherneid
1 suurem röstitud või keedetud peet
0,5 dl vett
0,5 suurema sidruni mahl
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 peotäis seedermänniseemneid
0,5 dl head oliiviõli
1 sl Himaalaja soola

Võileiva moodustamiseks läheb vaja:

head käsitööleiba (vaata retsepti näiteks SIIT)
redist
avokaadot
maitsepärmi
seemnesegu
tilli
peedihummust
värskeid soolakurke (vaata retsepti näiteks SIIT)

Valmistamine:

Võid hummust teha nii hea köögikombaini, blenderi kui ka saumikseriga. Pane kokku kikerherned ning jämedalt tükeldatud peet. Lisa sinna esialgu 0,5 dl vett ning surista kõik nii ühtlaseks kuivõimalik. Kui vaja, lisa pisut vett. Lisa pressitud sidrunimahl, vürtsköömned, seedermänniseemned,
sool ja õli. Surista kõik veel ühtlasemaks. Maitse. Kui tunned, et midagi oleks vaja lisada, siis tee seda kuni jõuad meeldiva maitse ja konsistentsini.

Suviste lemmikmaitsetega võiku saab, kui keerata meelepärasele leivale rõõmsavärviline peedihummus koos suvise kraamiga. Kui ise kurke soolata ei jõua või ei soovi, siis osta turult juba valmis värskeid soolakurke.