Virsikuhooaeg hakkab läbi saama, kuid mõned veel poest leiab. Sellest tuleb kindlasti kinni haarata ning proovida just seda mõnusat galette’i retsepti. Sellest imelisest retseptist saab 6–8 lõiku.
Põhi:
200 g nisujahu
110 g veganvõid või -margariini
10 g tuhksuhkrut
1 sl külma vett
näpuotsaga soola
Täidis:
300 g kivideta virsikuid
30 g pruuni suhkrut
25 g maisitärklist
Valmistamine:
Põhja valmistamiseks lõika külm margariin kuubikuteks ja lisa kõik ülejäänud komponendid. Sega kätega ühtlaseks tainaks (võid kasutada ka köögikombaini). Kata toidukilega ja pane 20 minutiks külmkappi.
Soojenda ahi 180 kraadini. Pese ja lõika virsikud viiludeks ning pane kaussi. Lisa 15 g maisitärklist ja sega hoolikalt läbi.
Võta külmkapist tainas ja rulli see küpsetuspaberi peal umbes 25 cm läbimõõduga ringiks. Ülejäänud 10 g maisitärklist pudista tainale nii, et ca 3 cm jääks äärest vabaks. Peale lao virsikuviilud ja tõsta tainaääred täidise peale. Lõpus puista suhkur täidisele. Küpseta 180 kraadi juures 30–35 minutit, kuni virsikud läigivad ja galeti ääred on kuldsed.
Retsepti autoriks on Angelina Sorgina
Instagram: @gelchikcooks