RETSEPT | Veganjuustukook maasikatoormoosiga

Klassikaline magustoiduretsept veganversioonis. Sellest retseptist piisab kuuele.

Koogipõhi:

170 g maapähkleid
1 sl kookosõli
70 g datleid
1 sl maapähklivõid 

Täidis:

400 g veganhapukoort (nt Friendly Viking’s)
1 sl sidrunimahla
0,5 sl riivitud sidrunikoort
50 ml agaavisiirupit
30 g tapiokitärklist
maasikatoormoosi

Valmistamine:

Pane ahi 150 kraadi juurde soojenema. Purusta köögikombainis kõik põhja koostisained ja suru küpsetuspaberiga kaetud leivavormi. Kasuta põhja ühtlustamiseks joogiklaasi põhja. Moodusta ka umbes 1 cm kõrgused ääred. 

Sega kausis kõik täidise koostisosad. Tärklis sõelu pidevalt segades ülejäänud koostisainete sekka, et ei tekiks tükke. Vala täidis põhjale ning küpseta ahjus 30 minutit. Kook võib veel veidi vedel tunduda, kuid lase sellel täielikult jahtuda ning hoia vähemalt tund aega külmkapis. Serveeri maasikatoormoosiga.

Autor: Elys Limbak
Instagram: @elyslimbak