RETSEPT | Värske soolakurk väikese teravusega

Retsepti autoriks on SIIN kohvik.

Vaja läheb:

1 kg väiksemaid kurke
2 peotäit mustsõstralehti
1 mädarõikalehte
4 tillivart õisikutega
4 küüslauguküünt
1 tšilli
1 l vett
2 sl jämedat meresoola
1 tl pruuni suhkrut

Valmistamine:

Pese kurgid hoolikalt! Pane vesi piisavalt suurde anumasse, lisa sool ja suhkur ning lase segul keema tõusta. Hoia keskmisel kuumusel ja sega, kuni sool ja suhkur on täielikult lahustunud. Võta vesi tulelt ning lase jahtuda. Lao kurgid, küüslauk, peenikesteks viiludeks tükeldatud tšilli ja kõik roheline kraam kihiti purki. Kalla peale jahtunud soolvesi. Aseta anum külmkappi ja juba ööpäeva pärast naudi krõmpsuvaid kurke.