RETSEPT | Tomatine köögivilja-oasupp

Foto: Elys Limbak

Eile läks trükki Vegani kevadnumber ja jagame teiega selle kaante vahel olevat retsepti. Tänasel külmal ilmal on üks mõnus supp just see, mida vaja!

Koostis

2 sl õli
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 sellerivars
1 suur porgand
3 kartulit
1 purk suuri valgeid ube
1 dl keetmata kinoad
1 purk kookospiima
400 ml vett
1 purk hakitud tomateid
1,5–2 tl Himaalaja soola
1,5 tl suitsupaprika pulbrit
1 tl kuivatatud üridisegu

Valmistamine

1. Tee ettevalmistused: haki sibul ja küüslauk peeneks, poolita sellerivars ja haki peeneks ning tee sama ka porgandiga. Koori ja lõika kartul väikesteks kuubikuteks ning pese peenel sõelal oad ja kinoa.
2. Kuumuta potis õli ning prae sibul kergelt kuldseks. Lisa sellele porgand ja seller ning prae keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 7 minutit. Lisa küüslauk ja maitseained ning prae veel minutike.
3. Nüüd lisa kartulikuubikud, pestud ja nõrutatud oad, kinoa, kookospiim ja vesi. Keeda keskmisel kuumusel, kuni kartul on pehme.
4. Viimaks lisa supile hakitud tomatid. Lase supp keema. Maitse ning lisa vajadusel veel soola.
5. Serveeri maitserohelisega.

Retsept: Elys Limbak / taimselt.ee