RETSEPT | Tom Kha supp

Jahedad õhtud teeb mõnusamaks vürtsikas supp. Siin on üks maitsev ja lihtne Tom Kha. Retsepti autoriks on Angelina Sorgina.

neljale

Vaja läheb:

400 ml kookospiima
800 ml vett 
2 sl purustatud tomateid
2 sl sidrunimahla
2 tl Tom Kha pastat
3 sl sojakastet
100 g riisi-niitnuudleid
0,5 suvikõrvitsat
1 porgand
0,5 punast paprikat
1–2 sl toiduõli
250 g tofut
soola
seesamiseemneid

Valmistamine:

Puljongi valmistamiseks kaalu potti kookospiim, vesi ja purustatud tomatid ning aja keema. Lisa Tom Kha pasta, sidrunimahl ja 2 sl sojakastet, hoia keskmisel tulel veel 3–5 minutit.

Nuudlid valmista pakendil oleva juhise järgi. Lõika juurikad ja tofu kuubikuteks. Prae neid pannil õli ja 1 sl sojakastmega 7–10 minutit, kuni juurikad on pehmed ja toful ääred krõbedad. Pane kaussi veidi nuudleid ja juurikaid ning vala peale puljong. Lisa seesamiseemned.