RETSEPT | Tofukook šokolaadi ja apelsiniga

Foto: Maria Veski-Raudkivi

Täna toome teieni ühe magusa retsepti meie retseptikogumikust, sest meil on põhjust tähistada. Nimelt on Ajakirja Vegan retseptikogumik nüüd müügil ka Rahva Raamatu kauplustes! Lisaks saab kogumiku soetada meie e-poest, Loomuse e-poest ja kohvikust NURK.

Põhi
130 g täisterakaerahelbeid
100 g maapähklivõid
6–7 kivideta datlit
1 sl agaavisiirupit
4 sl kookosõli
50 ml mandlipiima
1 sl tšiiaseemneid
näpuotsatäis soola

Täidis
500 g siiditofut
1 apelsini riivitud koor
200 g tumedat šokolaadi
50 g naturaalset maapähklivõid
5 sl kookosõli
näpuotsatäis soola

Valmistamine

Põhja valmistamiseks pane kõik komponendid köögikombaini või blenderisse ning töötle, kuni saad kleepuva ning ühtlaselt segunenud taina. Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga ning suru tainasegu vormi põhja ja äärtesse. Lase sel täidise valmistamise ajal külmkapis seista.

Täidise jaoks sulata potis või veevannil šokolaad ja kookosõli. Riivi apelsinilt koor ning pane kõik täidise komponendid köögikombaini või blenderisse. Töötle, kuni segu on siidine ja ühtlane. Vala täidis koogivormi ning lase külmkapis öö läbi taheneda.

Mõnusat maiustamist!

Retsept: Maria Veski-Raudkivi