RETSEPT | Suvikõrvitsarullid läätsedega

Suvikõrvitsaid leiab sügisel veel pikalt köögiviljaletist. Siin on üks mõnus toekas läätsede ja veganjuustuga retsept suvikõrvitsast. Retseptist saab 4–6 portsjonit.

Vaja läheb:

2 keskmist suvikõrvitsat
0,5 purki hakitud tomateid
taimset juustu

Täidis:

1 sibul
2 küüslauguküünt
1 tl kuivatatud punet
1 purk hakitud tomateid
100 g keedetud läätsesid
1 tl soola
pipart
õli

Valmistamine:

Haki sibul ja küüslauk ning prae õlis. Riivi porgand, lisa sibulale ja prae paar minutit. Lisa maitseained, läätsed ja hakitud tomatid. Hauta madalal kuumusel 10 minutit. 

Pese suvikõrvitsad ja eemalda otsad. Viiluta suvikõrvitsast ettevaatlikult pikkupidi umbes 3 mm paksused viilud. Neid peab saama kerge vaevaga rulli keerata. Kui mõni viil ei tule sobiv, haki need ja lisa läätsesegule. 

Kui sa ei tunne end kindlalt rullide valmistamisel, võid teha hoopis paadid: eemalda veidi suvikõrvitsa sisust ja täida kõrvits läätseseguga. 

Pane ahi 190 kraadi juurde soojenema. Vala ahjuvormi põhja pool purki hakitud tomateid. Nüüd keera suvikõrvitsaviilud rulli, vajadusel aita neid koos hoida tikuga. Lao ükshaaval rullid ahjuvormi ja eemalda tikud, kui järgmised rullid neid toetavad. Nüüd täida rullid läätseseguga. Kata küpsetusvorm fooliumiga ning küpseta 190 kraadi juures umbes 40 minutit. Soovi korral lisa enne serveerimist taimset juustu.

Retsepti autoriks on Elys Limbak
Instagram: @elyslimbak