RETSEPT | Südasuvine kukeseene-quiche

Kukeseened on suvel tõeline hitt ja aina enam otsitakse vegan retsepte kukeseentest. Lisaks kukeseenekastmele ja praetud kukeseentele on võimalik valmistada ka erinevaid pirukaid ja muid küpsetisi. Siin on üks eriti mõnus juustune ja täistaimne kukeseene-quiche, mis viib keele alla.

Põhi:

3 klaasi jahu
0,5 klaasi vett
150 g vegan margariini
riivjuustu
soola

Sisu:

300 g kukeseeni
375 ml kaerakoort
250 ml kaerapiima
3 sl jahu
porrut või üks suurem sibul
kirsstomateid kaunistuseks
jahvatatud küüslauku
värsket peterselli
värsket rosmariini
värsket tilli
pipart
soola
suitsutatud paprika maitseainet
õli praadimiseks

Valmistamine:

Põhja jaoks sega kõik kokku ning vooli ühtlaselt vormi põhja. Pane vorm 15 min külmkappi puhkama ning siis eelküpseta 10 min 200 kraadi juures.

Prae pannil hakitud kukeseened koos soola, pipra ja hakitud porru või sibulaga. Lisa kaerakoor ning piim. Sega jahu eelnevalt klassis vähese veega läbi ning vala segule. Lase segu kuumaks. Vala segu eelküpsetatud põhjale. Lõika kirsstomatitest kettad nind aseta quiche’i peale. Kui soovid, lisa ka vegan riivjuustu. Küpseta 20-25 minutit 200 kraadi juures.