RETSEPT | Šokolaadiküpsised kikerhernejahust

Retsepti autoriks on Elujanu.

Vaja läheb:

110 g  margariini
175 g  pruuni suhkurt
250 g kikerhernejahu
150 g  šokolaadinööpe
60 ml taimset piima
1 tl vaniljeekstrakti
1 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl maisitärklist
0.5 tl soola

Valmistamine:

Kaalu margariin ja pruun suhkrur ühte kussi ning mikserda käsimiksriga ühtlaseks kreemjaks massiks. Margariin peab enne kasutamist olema toasoe! Lisa segusse vaniljeekstrakt ja toasoe taimne piim ning mikserda kuni kõik on segunenud. Kaalu kõik kuivad koostisosad (va šokolaad) teise kaussi ning sega kokku. Lisa sõeludes kuivad koostisosad märgade hulka. Sega käsitsi. Lisa lõpus šokolaadinööbid ja sega kuni nööbid on ühtlaselt jaotunud. Jaota tainas võrdseteks pallideks ning suru plaadi peal käega lapikuks. Küpseta 175-kraadi juures kuldpruuniks (9-11 min, olenevalt
ahjust.