RETSEPT | Röstitud kõrvitsa kreemsupp

Imetoredat ülemaailmset kõrvitsapäeva! Röstitud kõrvitsa kreemsupi retsept ilmus ajakirja Vegan oktoobrikuu numbris ning oli ka ajakirja kaanestaariks. Retsepti autoriks on Anett Rannamets.

Vaja läheb:
neljale

1 kg puhastatud kõrvitsat
150 g leotatud India pähkleid
250 ml Santa Maria kookoskreem
500 ml köögiviljapuljongit
2 sibulat
2 kartulit 
2 laimi mahl
värsket rosmariini
granaatõunaseemneid
tšillihelbeid
soola
pipart
oliiviõli

Valmistamine:

Alusta sellest, et jäta India pähklid päev varem vette likku (või kiiremaks variandiks “keeda” India pähkleid 15 minutit mikrolaineahjus).

Puhasta kõrvits ning kartulid ja lõika väiksemateks tükkideks, lõika sibul sektoriteks ning laota kõik koos küüslauguga ahjuplaadile. Pritsi peale veidi oliiviõli ning raputa soola. Küpseta kõigepealt 180 kraadi juures 20 minutit ning siis 5 minutit 250 juures. Kui kõrvits ja kartul on pehmed, otstest kergelt pruunid ning rohkem küpsetamist ei vaja, pane kõik köögiviljad ning leos olnud kurnatud India pähklid blenderisse ning vala peale puljong. Tee kreemjaks.

Vala supp potti ning pressi sisse kahe laimi mahl ning kookoskreem. Lisa maitse järgi soola ja pipart. Kui supp jääb liiga paks, lisa puljongit, kuni saavutad meelepärase paksuse. Serveeri supikausis ning raputa peale granaatõunaseemneid ja tšillihelbeid.