RETSEPT | Roosi panna cotta ingverisiirupi ja leivapuruga

Retsepti autoriks on Tru Kitchen & Maru Metspalu. Foto autoriks Sten Roosvald. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta sügisel.

Roosi panna cotta ingverisiirupiga ja krõbeda leiva puruga

Vaja läheb:

400 ml kookospiima (Real Thai)
1 tl agar-agarit
4 spl suhkrut (soovi korral enam)
roosisiirupit
2 dl riivleiba
2 spl tuhksuhkrut
1 spl margariini
näpuotsatäis soola
vaarikaid

Valmistamine:

Sega potis kookospiim, agar-agar, suhkur ning roosisiirup. Viimaseid kaht lisa täpselt oma maitse järgi. Kuumuta segu peaaegu keemiseni. Jaga segu nelja vormi vahel ning lase jahtuda. Tõsta külmikusse ja luba paar-kolm tundi taheneda.

Sulata pannil margariin, lisa riivleib, tuhksuhkur ning sool. Sega, kuni leivapuru karamelliseerub.

Keeda potis kokku suhtele 1:1 vesi ja suhkur ning mõni lahke viil värsket ingverit. Keeda siirupiks. Lase jahtuda. Serveerimisel hoia panna cotta’t vormiga „kaelani” kuumas vees ning kummuta siis taldrikule, kui ta on servadest lahti lasknud. Nirista peale ingverisiirupit, puista üle krõbeda
leivapuruga ning poeta mõni vaarikas lisaks.