RETSEPT | Pita lillkapsa, nektariini, miso-majoneesi ja Vöneriga

Retsepti autoriks on Maru Metspalu. Foto autoriks Sten Roosvald.

Vaja läheb:
3 tk

1 keskmine lillkapsas
soola-pipart maitseks
3 pitat
1 pakk Vönerit
2 peotäit spinatilehti
2 nektariini või virsikut
värsket kurki
125 ml sojajooki
pisut sidrunimahla
250 g õli
40 g misopastat
4 g sinepit
6 spl basiilikupestot

Valmistamine:

Näpi lillkapsas suupärasteks õisikuteks. Maitsesta soola ja pipraga ning nirista peale õli. Küpseta 200 kraadi juures, kuni õisikud on küpsed ja kuldsed. Surista kokku veganmajonees, mõõtes kaussi sojajoogi ning niristades pidevalt blenderdades juurde peene nirena õli, kuni majonees on sobiva paksuse ja siidise tekstuuriga. Maitsesta heleda misopasta, sidrunimahla ja natukese sinepiga.

Rösti pitad mõlemalt poolt kuumal ja kuival pannil, lõika noaga keskelt pooleks. Kuumuta paras peotäis Vönerit kiirelt õliga pannil, maitseks soola ja pipart.

Viiluta nektariin või virsik, tõmba koorijaga värskest kurgist 2-3 laastu pita kohta. Pese salatilehed ja surista kokku basiilikupesto (või kasuta juba valmis pestot). Määri miso-majonees pita sisekülgedele, poeta sisse salatilehed, kurgilaastud, tulised lillkapsaõisikud, nektariin ning kõige viimasena Vöner. Nirista peale pestot, värskeid ürte või idusid ja hammusta. Head isu!