RETSEPT | Pikantne röstpaprikaga pastaroog

Foto: Sanne Org

Täna toome teieni mõnusa pastaroa meie retseptikogumikust. Kogusest jätkub 2-3 inimesele.

Vaja läheb
2 sl õli
1 sibul
3 küüslauguküünt
2 värsket paprikat
200 g teokarbikujulist pastat
1 puljongikuubik
3 tl paprikapulbrit
1 tl pipart
1 tl Vahemere ürdisegu
1 tl soola
2–3 peotäit beebispinatit
peotäis basiilikut

Kaste
1 purk kookoskreemi
4 päikesekuivatatud tomatit
1 tl Dijoni sinepit
1 kuhjaga tl kartulitärklist
3 tl sidrunimahla
4 sl maitsepärmi

Valmistamine

1. Esmalt rösti paprikad. Pane terved paprikad või poolitatud (ja puhastatud) paprikad 200–250-kraadisesse ahju 40–50 minutiks, kuni paprikad on tõmbunud mustaks. Seejärel lase neil fooliumi või muu katte all jahtuda.

2. Lisa blenderisse kõigepealt päikesekuivatatud tomatid ja pisut kookoskreemi ning blenderda enam-vähem ühtlaseks. Seejärel lisa kõik muud komponendid ja blenderda veelkord.

3. Kui paprikad on jahtunud, eemalda kilejas nahk ja lõika need väikesteks tükkideks. Pane potti õli ja hakitud sibul ning prae, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa potti toores pasta, hakitud küüslauk, röstitud paprika, puljongikuubik, paprikapulber, sool, ürdisegu ja pipar. Vala peale piisavalt vett, et pasta oleks enam-vähem kaetud. Sega korralikult ja kata pott kaanega. Lase pastal u 6 minutit valmida. Kui pasta valmimiseni on mõned minutid jäänud, lisa hakitud spinat, basiilik ja kaste. Sega ning lase pastal veel mõned minutit valmida. Vahepeal proovi, kas on vaja veel maitsestada.

Retsept: Sanne OrgTaimsed Valikud