RETSEPT | Muredad meremaitselised küpsised

Vaja läheb:

200 g speltajahu (või tavalist)
1 tl küpsetuspulbrit
2 norilehte
1 sl jahvatatud wakame- ja kelp-vetikat
100 g Cocos kookosrasva
120 ml külma vett
1 sl õunaäädikat
pintseldamiseks sulatatud Cocos kookosrasva
kaunistamiseks seesami- ja mooniseemneid

Valmistamine:

Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Eelsoojenda ahi 220 kraadini. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja vetikad. Riivi külmkapist võetud Cocos kookosrasv jahu hulka ja sega lusikaga nii, et kookosrasv oleks jahuga kaetud. Vala jahusegusse omavahel segatud vesi ja õunaäädikas ning sega taignaks. Rasvatükikesed võivad jäävad sisse, sest need tekitavad küpsistesse krõbedaid kihte ja taskuid. Ära lase taignal pikalt seista ega sega liiga hoolsalt.

Kummuta taigen jahusele lauale, rulli sentimeetri paksuseks ja lõika vormiga küpsised välja. Ära vorme keera, vaid vajuta need otse läbi taigna. Pane plaadile, määri sulatatud rasvainega ning soovi korral kaunista seemnetega. Küpseta 15-18 minutit, kuni küpsised hakkavad jumet võtma.