RETSEPT | Maasika-punapeedikook

Koogist piisab kuuele.
Retsepti autoriks on Elys Limbak.
www.taimselt.ee

Põhi:

130 g mandlijahu
30 g datleid
1–1,5 sl kookosõli

Täidis:

300 g veganhapukoort 
4 sl agaavisiirupit
2 tl agar-agarit
150 g külmutatud maasikaid
60 g aurutatud punapeeti

Valmistamine:

Sulata külmutatud maasikad soojas vees ja nõruta sõelal. Peale maasikate sulamist pane kõik täidise koostisained blenderisse ning töötle ühtlaseks. Vala segu potti ning keeda madalal tulel 5 minutit. Lase täidis toatemperatuurini jahtuda.

Põhja valmistamiseks töötle kõik põhja koostisained blenderis ühtlaseks massiks. Kui puru ei hakka hästi kokku, lisa veel pool sl kookosõli. Suru küpsetuspaberiga kaetud leivavormi või väiksemasse koogivormi ühtlaseks põhjaks ning vormi ka ääred veidi kõrgemaks. Pane põhi külmkappi ootele.

Vala jahtunud täidis koogipõhjale ning hoia külmkapis üle öö. Enne serveerimist kaunista soovi korral kookoshelvestega ja lisa värskeid marju või piparmünti.