RETSEPT | Maapirni rösti peterselli ja maitsepärmi kastmega

Retsepti autoriks on Tru Kitchen & Maru Metspalu. Foto autoriks Sten Roosvald. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta sügisel.

Koostis:

300 g maapirni
1 sidrunikoor
1 sibul
5 sl kikerhernevedelikku
5 sl vett
2 sl rapsiõli
2 sl sidrunimahla
näpuotsatäis pipart
näpuotsatäis soola
peotäis hakitud peterselli
õli praadimiseks

Valmistamine:

Riivi maapirn jämeda riiviga ja sidrunikoor peenemaga. Haki mugulsibul peeneks. Sega kausis kikerhernejahu, vesi, õli, veidi sidrunimahl, pipar ja sool. Kui armastad vürtse, siis lisa näpuotsatäis tšillihelbeid ning jahvatatud ingverit.Sega taignale riivitud maapirn, peotäis hakitud peterselli ja lase mõni minut seista.

Kuumuta pann, lisa õli ning tõsta lusikahaaval segu pannile ja vajuta pisut laiemaks. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks ning serveeri värske salati, idude, röstitud seemnete ning maitsepärmiga.