RETSEPT | Maapähklivõi puding

Foto: Angelina Sorgina

Tänasesse lumisesse reedesse sobib imeliselt talvenumbris ilmunud Angelina Sorgina retsepti järgi valmistatud puding. Meie soovitame seda nautida akna ääres ja samal ajal jälgida loodust – kuidas vaikselt lund langeb ja ehk näeb ka mõnda linnukest ringi lendamas.

Vaja läheb

120 g maapähklivõid
1 purk kookospiima
40–60 g vahtrasiirupit
15 g maisitärklist
1–2 peotäit külmutatud vaarikaid

Valmistamine

Kaalu kõik koostisosad potti ja pane keskmise kuumusega pliidile. Lase pakseneda pudingu konsistentsini. Sega pidevalt, et vältida tükke. Kontrolli valmidust – kasta lusikas massi ja tõmba sõrmega lusika tagumisele otsale joon. Kui see jääb alles, siis on puding valmis.
Vala kohe nelja klaasi – pool kogusest põhja, sellele külmutatud vaarikad ja peale ülejäänud puding. Lase veidike jahtuda, seejärel tõsta külmkappi vähemalt 4 tunniks. Kaunista värskete marjadega.

Retsept: Angelina Sorgina