RETSEPT | Legevege seitanist pikkpoiss hernepüreega

Retseti autoriks on Legevege ehk Janar Soo. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta aprillikuus.

Seitanist pikkpoiss hernepüreega
4-6le

Seitani jaoks:

Kuivained

300 g seitanijahu
80 g maitsepärmi
1 sl küüslaugupulbrit
1 sl sibulapulbrit/graanuleid
1 sl paprikapulbrit
2 tl prantsuse ürdisegu
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 1/2 tl soola
1 tl pipart

Vedelad koostisosad

375 ml puljongit
80 ml tomatipastat
2 sl sojakastet
1 sl tšilli(küüslaugu)pastat

Hernepüree

800 g külmutatud herneid
1 punane sibul
3 küüslauguküünt
Suur peotäis melissi või münti
100-150 ml sojakoort
Soola, pipart

Valmistamine:

Sega omavahel kõik kuivained. Sega teises kausis kõik vedelad koostisosad. Kalla vedelik kuivainetele peale, sega korralikult ning sõtku umbes 5 minutit (tainas jääb selline veniv). Võta leivavorm ning vooderda see fooliumiga. Fooliumi peale pane küpsetuspaber ning tõsta tainas vormi.

Kuna mulle Janarile meeldib igasugu pallikeste, kotlettide jms sisse juustu peita, siis tegi ta seda ka seekord. Rullis tavalise taimse juustu sisse natuke taimset fetat ning asetasin rulli taigna keskele. Võib vabalt selle vahele jätta,
kuigi soovitan kindlasti proovida! Kata seitan paberi ja fooliumiga ning pane 165-kraadisesse ahju 90-minutiks. Kui 90 minutit on täis, võta foolium ümbert ära ning lase veel umbes 5 minutit küpseda. Võta pikkpoiss vormist välja, lõika lahti ning serveeri!

Hernepüree tegemiseks aja potis vesi keema, lisa kõik koostisosad(va sojakoor) ning keeda pehmeks. Hernepüree tegemiseks aja potis vesi keema, lisa kõik koostisosad (va sojakoor) ning keeda pehmeks. Kui köögiviljad on pehmed, tõsta need blenderisse või püreesta saumiksriga. Kui püree jääb kuiv siis lisa sojakoort. Maitsesta soola ja pipraga.