RETSEPT | Läätsekaste restikartulitega

kolmele

Vaja läheb:

4 küüslauguküünt
3 sibulat
150 g tomatit
150 g suvikõrvitsat
30 g ingverit
100 g punast paprikat
100 g pruune läätsesid
500 g kaerapiima
0,5 sidruni mahl
2 tl Himaalaja soola
8 kartulit
oliiviõli

Valmistamine: 

Koori kartul, lõika väiksemateks tükkideks (keskmine kartul u 2–3 tükiks või vastavalt oma resti suurusele, et kartulid restilt alla ei kukuks). Pane kartul kaussi ning sega kergelt läbi 1 tl soola ja õliga. 

Kuumuta ahi 200 kraadini ning pane kartulid ahjus oleva resti peale. Lase küpseda ilusaks kuldpruuniks (olenevalt ahjust ja kartuli suurusest 30–50 min). 

Seejärel valmista kaste: haki küüslauk, sibul, tomat, suvikõrvits, ingver (võid ka riivida), punane paprika. Prae, kuni õrnalt hakkab sibul klaasjaks muutuma. Seejärel lisa läätsed ning kohe ka kaerapiim. Lase pannil podiseda, kuni läätsed on pehmed. Seejärel lisa sidrunimahl ja sool ning võta kuumus maha. Lase 5–10 minutit seista. Vajadusel maitsesta uuesti. Serveeri koos kartulitega ning värskete võrsete, idude või rohelise salatiga. Soovi korral võid lisada ka 1 sl kartulitärklist, et kaste oleks paksem. 

Autor: Geter Gerlein, Vegmomfood
Instagram: @vegmomfood