RETSEPT | Küpsisetort kookoskondenspiima ja vaarikatega

Küpsisetort on nostalgiline magustoit, mida tavaliselt tehakse banaani ja hapukoorega. Siin on aga üks megamõnus täistaimse küpsisetordi retsept hapude vaarikate ning magusa kondenspiimaga. Retseptist piisab kaheksale.

Vaja läheb:

180 g digestiivküpsiseid
30 g kookospiima

Kreem:

150 g kaeravahukoort
150 g kookoskondenspiima
50 g kookospiima purgist
30 g kookoshelbeid
70 g külmutatud vaarikaid

Kaunistamiseks:

50 g küpsisepuru
10 g kookoshelbeid
soovi korral külmkuivatatud vaarikaid

Valmistamine:

Vahusta käsimikseriga külm kaeravahukoor tugevaks vahuks. Lisa 100 g kookoskondenspiima, kookospiim ja -helbed ning sega, kuni kreem on ühtlane. Jaga kreem kaheks.

Laota küpsised vormi ja immuta, pintseldades kookospiimaga. Määri peale ühtlane kiht kreemi, vala lusika abil peale ülejäänud 50 g kondenspiima ja lisa külmutatud vaarikad. Peale pane uus küpsisekiht. Immuta küpsised kookospiimaga ja määri peale ülejäänud kreem. 

Kaunista tort küpsisepuruga, lisa kookoshelbed ja soovi korral külmkuivatatud vaarikad. Pane ööseks külmkappi. 

Retsepti autor: Angelina Sorgina
Instagram: @gelchikcooks