See on retsept, mis peedifännidele on lausa kohustuslik ära proovida. Ja kui öeldakse, et süüakse ka silmadega, siis erksavärviline pastakaste teeb roa eriti eriliseks. See kreemine vegan peedipasta on kindel hitt!
neljale
Vaja läheb:
350 g meelepärast pastat
300 g peedipüreed või keedetud peeti
150 ml taimset köögikoort
150 g veganfetat
5 küüslauguküünt
1 sl sidrunimahla
1 sl oliiviõli
2 sl maitsepärmi
2 tl mädarõigast (soovi korral)
peotäis värsket tilli
soola
pipart
röstitud piinia- või kõrvitsaseemneid

Valmistamine:
Keeda pasta vastavalt juhendile soola või puljongiga maitsestatud vees ning eralda keetmise ajal 115 ml keeduvett. Haki peet väiksemaks ning blenderda või püreesta saumikseriga ühtlaseks kreemiks. Pruunista peeneks hakitud küüslauk pannil õlis. Keera kuumust pisut madalamaks ning lisa peedipüree, köögikoor, 115 ml pastakeeduvett, sool, pipar, sidrunimahl ja soovi korral ka mädarõigas. Sega ning kuumuta korraks. Lisa maitsepärm ja hakitud till ning sega omavahel kaste ja pasta. Serveeri feta ja röstitud seemnetega.
Autor: Maria Veski, Miaspiration
www.miaspiration.com
Instagram: @miaspiration