RETSEPT | Kreemine pasta Vöneriga

Retsepti autoriks on Elujanu.

Vaja läheb:
Neljale


300 g pastat omal valikul
100 g mugulsibulat
160 g Vönerit
20 g küüslauku
15 g nisujahu
15 g maitsepärmi
80 g kirsstomateid
400 ml Planti kaera köögikoort
150 ml vett
oliiviõli
värsket tüümiani
vedelat suitsupreparaati (saadaval nt Piprapoes)
suitsutatud paprikat
musta soola
soola
musta pipart

Valmistamine:

Koori sibul, haki peeneks ja pruunista pannil oliiviõliga. Lisa poole pealt pressitud või riivitud küüslauk. Maitsesta soolaga. Lisa 15 g nisujahu, vajadusel õli ja pruunista tasasel tulel paar minutit. Sega hoolikalt, et ei jääks jahuklompe. Keera kuumust juurde, lisa köögikoor, maitsepärm ja vesi. Sega hoolikalt (võimalusel vispliga). Maitsesta tavalise soola, musta soola ja musta pipraga. Kuumuta segades keemiseni ning võta seejärel tulelt. Keeda pasta. Haki Vöner veidike väiksemateks tükkideks ning prae eraldi pannil kerge õliga ning maitsesta soola, suitsutatud paprika ning
mõne tilga vedela suitsuga. Võid pasta ja kastme kokku segada, võid serveerida ka eraldi – kuidas soovid! Lisa peale Vöner, kirsstomatid ja värske tüümian. Võimaluse korral raputa peale ka “parmesani”.