RETSEPT | Koorene seenesupp

Seenesupis võib kasutada erinevaid meelepäraseid seeni. Proteiiniks võib kasutada läätsede asemel ka hakitud tofut, kikerherneid vm meelepärast. Supi sisse võib lisada ka lisaköögivilju, näiteks sobib supi sisse hästi brokoli. Retseptist piisab neljale.

Vaja läheb:

5 kartulit
1 konserv läätsesid (või 0,5 klaasi keetmata läätsesid)
250 g seeni (nt austerservikuid, kukeseened, šampinjonid vm)
1 suur sibul
1 liiter aedviljapuljongit
1 konserv kookospiima
1 sl sojakastet
peotäis hakitud värsket peterselli

Valmistamine:

Prae pannil õlis hakitud sibul, lisa puhastatud ja tükeldatud seened ja sojakaste. Hauta kaane all 5 minutit. Kooritud ja tükeldatud kartul pane keema 1 liitri puljongiga. Kui kartul pehme, lisa kõik teised koostisosad. Võid teinekord supi sisse lisada ka teisi köögivilju – näiteks brokolit või lillkapsast. Viimasena vala hulka kookospiim ja hakitud värske petersell. Lase keema.