RETSEPT | Kodune ja lihtne täistaimne lasanje

Kas oled lasanjefänn, kuid otsid veganversiooni sellest maailmakuulsast megaroast? Siin on üks megalihtne ja kodune retsept, mille on loonud Elys Limbak. Retseptist piisab kuuele kuni kaheksale.

Vaja läheb:

2 sibulat
3 küüslauguküünt
2 porgandit
1 purk hakitud tomateid
1 dl punaseid keedetud läätsesid
1 tl Himaalaja soola
1 suvikõrvits
lasanjeplaadid
pipart
õli praadimiseks 
peotäis värsket basiilikut
taimset riivjuustu

Valge kaste:

1 purk kookospiima
3 sl maitsepärmi
0,5 tl Himaalaja soola
0,5 tl küüslaugupulbrit

Valmistamine:

Esiteks valmista punane kaste. Selleks keeda punased läätsed (kindlasti loputa enne keetmist). Haki sibul ja küüslauk ning riivi porgandid. Prae õlis kergelt sibul ja küüslauk, seejärel lisa riivitud porgand ning prae pidevalt segades 5 minutit. Lisa sool, pipar, basiilik, hakitud tomatid ja keedetud läätsed. Hauta madalal kuumusel umbes 10 minutit. 

Järgmisena valmista valge kaste. Sega potis kokku kõik valge kastme koostisained. Lase keema tõusta ja keera siis kuumus kinni. Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema. Pese suvikõrvits ja lõika noaga maha mõlemad kõvad otsad. Seejärel hakka koorijaga suvikõrvitsast pikkupidi viile tõmbama. Viiluta terve suvikõrvits. 

Vala ahjuvormi põhja veidi punast kastet. Hakka vaheldumisi lisama kihte, kuni kõik koostisosad on otsas (lasanjeplaadid, punane kaste, suvikõrvitsa viilud, valge kaste). Viimaseks kihiks jäta suvikõrvits valge kastmega. Küpseta ahjus 35–40 minutit. Kohe pärast ahjust võtmist lisa taimne juust, et see saaks sulada. Lase lasanjel enne serveerimist veidi jahtuda ja taheneda. 

Autor: Elys Limbak
Instagram: @elyslimbak