RETSEPT | Kikerhernekotletid vürtsköömnete ja koriandriga

Tegemist on falafelilaadsete kotlettidega, mida on väga lihtne valmistada. Kotlettide valmistamiseks läheb maksimaalselt vaid 20 minutit.

kaheksale

Vaja läheb: 

2 konservi kikerherneid
2 dl taimset piima / vett
1 sl tšiiaseemneid
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 sl kuivatatud või värsket koriandrit
2 sl sibulapulbrit
1 dl kaerahelbeid
soola

Valmistamine:

Pane 1 dl piima ja tšiiaseemned kaussi, sega ja lase veidi seista. Pese kikerherned korralikult sõelal voolava jaheda vee all. Tambi või töötle pudruks, lisa maitseained ja kaerahelbed, maitse järgi soola, viimasena tšiiasegu. Sega korralikult läbi. Lisa 1 dl piima või vett. Vormi käte vahel väikesed pätsikesed ja pane ahju 230 kraadi juurde ning küpseta 10 minutit või kuni kuldsed. Võid pannile panna ka õli, kuid sel juhul lase kotlettidel pärast veidi jahtuda – õli võib kotletid pudedaks muuta. 

Autor: Anett Rannamets
www.ajakirivegan.ee