RETSEPT | Juurvilja-quiche

Quiche’i või piruka isu? See retsept on suurepärane ning ootab proovimist. Retsepti loojaks on Angelina Sorgina ning retseptist piisab kaheksale.

Vaja läheb:

120 g nisujahu 
100 g riisijahu
120 g veganvõid
2 sl külma vett
näpuotsaga soola

Täidis:

0,5 punast paprikat
0,5 keskmist suvikõrvitsat 
200 g brokolit
350 g siidist tofut
140 g kookospiima purgist
1 sl nisujahu
4 sl maitsepärmi
0,5 tl soola
peotäis värsket peterselli
pipart

Valmistamine:

Põhja jaoks sõtku läbi jahe margariin, jahud, sool ja külm vesi. Tainas peab olema vormitav. Kata vormi ääred ja põhi ühtlaselt tainaga. Torka kahvliga põhja augud. Pane vorm (diameetriga 20 cm) 10 minutiks külmkappi, samal ajal eelsoojenda ahi. Küpseta põhja 200 kraadi juures 12–14 minutit, kuni see on kergelt krõbe.

Haki keskmisteks kuubikuteks kõik juurviljad ja prae pannil. Pane blenderisse siidine tofu, kookospiim, nisujahu, maitsepärm, petersell, sool ja pipar. Blenderda, kuni mass on ühtlane ja voolav. Küpsetatud põhjale vala veidi täidist, laota peale praetud juurviljad ning kõige peale vala ülejäänud täidis. Küpseta 190–200 kraadi juures 30 minutit. Quiche on valmis, kui keskosa väriseb veidi, kuid ääred on küpsed. Jahuta toatemperatuuril ja pane külmkappi täieliku tardumiseni või ideaalis terveks ööks.