RETSEPT | Itaaliapärane maasikasorbett

Retsepti autoriks on Vegan Italy, endine autentne Itaalia veganrestoran Tallinnas.

Vaja läheb:
4-5 inimesele


600 g maasikaid
150 g suhkrut
200 ml sojapiima
2 spl sidrunimahla

Valmistamine:

Esimese sammuna sega suhkur piimaga ja aseta see kuuma potti. Sega ja kuumuta, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Lase täielikult maha jahtuda. Pese maasikad, blenderda korralikult siidjaks ja lisa maasikatele magus ja jahtunud piimasegu. Blenderda veel kord. Kui soovid, võid segu lasta läbi sõela, et seemned eemaldada – meie jätame selle sammu vahele.

Kui sul on kodus jäätisemasin, saad segu valada sinna. Kui seda pole, vala blenderdatud segu metallnõusse, kata see ning pane sügavkülma. Iga poole tunni tagant võta nõu välja, sega korralikult ja pane tagasi sügavkülma. Korda seda 5-6 korda. Lase sorbetil seista üle öö.