RETSEPT | Hernesupp suitsuse tofuga

Vastlapäev on tulemas ja hernesupp isutab sel päeval kohe eriti. Aga ka igal teisel jahedal, kuid hubasel õhtul soojas kodus. Siin on Taimse Teisipäeva retsept — täiesti vegan hernesupp suitsuse tofuga.

5–6 portsjonit

Vaja läheb:

1 suur sibul
3 porgandit
3 küüslauguküünt
1 tl soola
2 tl sojakastet
0,75 tl musta pipart
1 tl kuivatatud punet
1 tl kuivatatud tüümiani
2 tl suitsupaprikat
450 g kuivatatud poolitatud kollaseid herneid
6 tassi köögiviljapuljongit
6 oksa värsket tüümiani
2 loorberilehte
1 sl oliiviõli

Suitsutofu

250 g kõva tofut
4 sl heledat sojakastet
1 sl riisiäädikat
3 tilka suitsuekstrakti
2 sl agaavisiirupit
 2 sl oliiviõli

Valmistamine:

Prae suures potis hakitud sibul ja porgandid õlis, kuni sibul on muutunud klaasjaks (3–4 minutit). Lisa hakitud küüslauk, sojakaste ja sool ning kuumuta 2 minutit. Sega tüümian, pune, suitsupaprika ja pipar köögiviljadega kokku ning vala potti loputatud herned, loorberileht ning värske tüümian. Lisa segule puljong, lase sel keema tõusta ning seejärel alanda kuumust, et supp vaid kergelt podiseks. Aeg-ajalt sega suppi, et midagi poti põhja kinni ei jääks. Keeda kaanega kaetult 1 tund, kuni herned on pehmed.Lõika tofutükk 1 cm paksusteks viiludeks ning kuivata need üleliigsest vedelikust majapidamispaberiga kergelt peale vajutades. Lõika viilud väiksemateks kuubikuteks või ribadeks, sega kokku marinaad ning lase toful selles vähemalt 1 tund marineerida. Prae kuubikud 1 sl õlis krõbedaks ning serveeri supiga.