RETSEPT | Chilli sin carne

Foto: Lene Otenurm

Töönädal on olnud väsitav ja ei jaksa pikalt köögis vaaritada? See chilli sin carne retsept valmib kiiresti ja kogusest jätkub umbes neljale.

Vaja läheb

220 g suitsutofut
400 g tükeldatud tomateid
400 g konservube (kidney)
120 g konservmaisi
1 punane sibul
3 küüslauguküünt
3–4 punast tšillikauna
peotäis värsket koriandrit
1 köögiviljapuljongi kuubik
2 tl vürtsköömneid
2 tl suitsupaprikat
2 sl toiduõli
tükk tumedat veganšokolaadi

Valmistamine

1. Pane potti õli ja lülita pliit keskmisele kuumusele. Haki sibul ja küüslauk ning lisa potti. Kuumuta paar minutit ja lisa juurde kahvliga purustatud tofu ning konservtomatid. Seejärel lisa juurde maitseained, teelusikatäis soola, puljongikuubik ja 200 ml vett.
2. Kui segu on haudunud 10 minutit, lisa juurde hakitud tšilli, šokolaad, oad ja mais ning lase veel 5–10 minutit haududa. Enne serveerimist lisa hakitud koriander.
3. Serveeri soovi korral veganhapukoorega.

Retsept: Lene Otenurm / Taimsed Valikud