Räpina Aianduskoolis alustatakse täistaimse toidu koolitust toitlustajatele

26. jaanuarist 10. veebruarini toimub nädalavahetustel Räpina Aianduskoolis kursus toitlustajatele, kus teemaks täistaimne toitumine. Koolituse mahuks on 44 tundi. 

Koolituse sihtgrupiks on koolide, lasteaedade ja toitlustusettevõtete kokad, abikokad ja muud toitlustamisega kokku puutuvad inimesed. Eelistatud on erialase hariduseta või aegunud oskustega inimesed, madalama haridustasemega inimesed ja 50+ inimesed.

Õppe alustamise tingimuseks on toidu valmistamise kogemus ja valmisolek osaleda õppetegevuses. Koolitusel ei saa osaleda inimesed, kes õpivad kutseõppeasutuses, rakenduskõrgkoolis ega ülikoolis tasemeõppes riigieelarvelisel kohal.

Koolituse läbinu:

  • Kasutab toiduks erinevaid taimseid toidugruppe (puuviljad ja marjad; köögiviljad; kaunviljad; teraviljad; pähklid, seemned ja seened)
  • Kasutab õiget terminoloogiat ja nende tähiseid (vegan, vegetaarian, gluteen, laktoos)
  • Kasutab erinevaid taimse tooraine töötlemisvõtteid (aurutamine, röstimine, praadimine, wokkimine, püreestamine jne)
  • Asendab menüüdes loomsed toorained toitainete koostiseliselt samaväärsete taimsete toorainete vastu
  • Koostab täisväärtusliku täistaimse menüü, arvestades erinevaid toidugruppe, mis varustavad keha erinevate toitainetega (vitamiinid, mineraal-, füto-, kiud- ja makrotoitained).

REGISTREERI KURSUSELE JA LOE LÄHEMALT RÄPINA AIANDUSKOOLI KODULEHEKÜLJELT.