Rabarberi-maasika pokaalidessert

Foto: Angelina Sorgina

Ideed otsas, mida maasikatest ja rarberitest teha? Vegani suvenumber tuleb appi! Täna jagame teiega sealt üht mõnusat pokaalidesserti, millest jätkub kahele kuni neljale maiustajale.

Taignapuru
75 g purustatud mandleid (või mandiljahu)
50 g riisijahu
30 g kookosõli
näpuotsatäis soola

Moos
140 rabarberit (puhastamata)
10 g kookossuhkrut

Kreem
100 g taimset koort vahustamiseks
60 g taimset Kreeka jogurtit

Serveerimiseks
100 g värskeid maasikaid

Valmistamine

1. Taignapuru jaoks rösti mandlid kuumal kuival pannil või ahjus (200 kraadi) 7–9 minutit. Seejärel jahuta ja purusta peeneks.
2. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
3. Sega kõik taignapuru koostisosad kausis kokku ja pudista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 6–8 minutit krõbeduseni, seejärel jahuta.
4. Moosi jaoks viska potti puhastatud ja väiksemateks tükkideks lõigatud rabarber ja kookossuhkur. Pane pott keskmisele tulele ja keeda moosi 5–6 minutit. Sega aeg-ajalt. Tõsta valmis moos kaussi, kata toidukilega (kile vastu moosi) ja jahuta.
5. Kreemi jaoks vahusta taimne koor pehme jäätise konsistentsini. Lisa jogurt ja vahusta veel mõned sekundid. Lõpus lisa 50 g rabarberimoosi ja sega läbi. Ülejäänud moos läheb hiljem desserdi sisse.
6. Maasikad lõika pikkupidi pooleks.
7. Pane dessert kokku: pane pokaali või topsi põhja 2 spl kreemi, selle peale 1 spl taignapuru, laota maasikad ringina äärde, pane maasikate keskele 2 spl kreemi ja 1–2 tl rabarberimoosi. Seejärel lisa vaheldumisi taignapuru ja kreemi, kuni kõik on otsas. Kaunista värskete maasikatega ja söö samal päeval ära.

Soovitus! Kui taignapuruga tegeleda ei viitsi, siis kasuta purustatud Digestive küpsiseid.

Retsept: Angelina Sorgina