PÜHADERETSEPT | Vau! Täistaimne sült

Detsembris tähistame loomasõbralikke jõule! Sellega seoses avaldab ajakiri Vegan terve detsembrikuu jooksul vaid selliseid retsepte, mis võiksid sobida pühadelauale. Kui sinulgi on mõni tore jõuluretsept ja kenad fotod, mida maailmaga jagada tahaksid, aga puudub platvorm, kirjuta anett@ajakirivegan.ee ja äkki saame su toiduloomingule tiivad anda! Siin on aga üks eriline retsept: sült. Retsepti autoriks on Suivy Mets.

SÜLT
15 väikest vormi 

Vaja läheb:

1l vett
15 g agar-agarit
1 pakk Bon Soya grillkotletti
1 suur porgand ratasteks või poolratasteks tükeldatuna
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 puljongikuubik
1 tl soola
2 loorberilehte
pisut purustatud vürtsi
küüslaugupulbrit
maitsepärmi
värsket või kuivatatud tilli

Valmistamine:

Pane veega keema tükeldatud porgand, sibul, küüslauk. Lisa loorberilehed, sool ja vürts. Keeda porgand ja sibul pehmeks. Lisa tükeldatud grillkotletid, agar-agar, puljongikuubik, maitse järgi küüslaugupulbrit ja maitsepärmi. Keeda mõni minut, kuni agar-agar ja puljongikuubik on lahustunud. Enne vormidesse panemist eemalda loorberilehed.

NB! Keetmisel võib vett vähemaks jääda, seepärast lisa pisut vett juurde – muidu jääb sült liialt „kummine“. Kui maitse pole päris meelepärane, siis agariga valmistatud tarrendeid on alati võimalik ümber keeta!