PÜHADERETSEPT | Hapukapsa-kulebjaaka

Detsembris tähistame loomasõbralikke jõule! Sellega seoses avaldab ajakiri Vegan terve detsembrikuu jooksul vaid selliseid retsepte, mis võiksid sobida pühadelauale. Kui sinulgi on mõni tore jõuluretsept ja kenad fotod, mida maailmaga jagada tahaksid, aga puudub platvorm, kirjuta anett@ajakirivegan.ee ja äkki saame su toiduloomingule tiivad anda! Siin on hapukapsa kulebjaaka retsept, mille autoriks on Biomenu.

Hapukapsa-kulebjaaka
Kulebjaaka on leivakujuline täidisega kinnine pärmitainapirukas, mis kuulub vene köögi traditsiooniliste toitude hulka, kuid on tuntud ka Poolas. 

Vaja läheb:

500 g veganlehttainast 
200 g hapukapsast 
50 + 25 g taimset margariini
200 ml tumedat õlut
1 kaneelikoor
2 aniisiõit
maitse järgi soola ja suhkrut

Valmistamine:

Keeda hapukapsas pehmeks ning lisa kaneelikoor, aniis, 50 g taimset margariini ja tume õlu. Keeda ning maitsesta hapukapas omale meelepäraseks. 

Laota tainas lauale, rulli õhemaks ja lõika meelepärasteks tükkideks. Aseta iga tainaruudu ühele poolele täidis. Kata täidis teise tainapoolega ning suru ääred kahvliga kinni või rulli ääred sissepoole. 

Torka tainasse mõned augud, et küpsemisel õhk välja pääseks. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, kuni tainas on pealt kuldne ja krõbe.

Võta pirukas ahjust ja määri pealt järelejäänud sulatatud taimse margariiniga.