PÜHADERETSEPT | Apelsinimarinaadis ahjujuurikad sinepi-brändi kastmega

Detsembris tähistame loomasõbralikke jõule! Sellega seoses avaldab ajakiri Vegan terve detsembrikuu jooksul vaid selliseid retsepte, mis võiksid sobida pühadelauale. Kui sinulgi on mõni tore jõuluretsept ja kenad fotod, mida maailmaga jagada tahaksid, aga puudub platvorm, kirjuta anett@ajakirivegan.ee ja äkki saame su toiduloomingule tiivad anda! Siin on aga apelsinimarinaadis ahjujuurikad, mille autoriks on tänaseks oma uksed kahjuks sulgenud Green Bakery.

Vaja läheb:

1 keskmine sibul
1 väiksem juurseller
3 porgandit
8 kartulit
1 apelsin (mahl ja riivitud koor)
1/2 sidrunit (mahl)
oliiviõli
1 sl köögiviljapuljongi pulbrit
1 tl soola
näpuotsaga musta pipart
soovi korral värsket tüümiani

Valmistamine:

Pese ja koori köögiviljad, lõika parajateks sektoriteks ja aseta ahjupotti. 

Pese apelsin ja sidrun, riivi apelsinikoor köögiviljade peale ning pigista peale ka 1 apelsini mahl ja poole sidruni mahl. Seejärel lisa juurikatele 2-4 sl oliiviõli, puljongipulber, sool, pipar ja soovi korral värske tüümian. Sega kõik segamini ja lase seista, kuni ahi kuumeneb 200 kraadini. Kata ahjupott kaanega ning hauta juurikaid 200 kraadi juures 50 minutit. Siis eemalda kaas ja jäta juurikad veel 5-10 min ahju, kuni need on pealt pisut pruunid.

SINEPI-BRÄNDI KASTE 

Vaja läheb:

50g Dijoni sinepit
45 g brändit
250 ml taimset köögikoort (näiteks kaerakoort)
2 tl agaavisiirupit

Valmistamine:

Aja sinep potis keema, lisa brändi ja süüta see siis põlema (ettevaatlikult!). Leegi kustudes lisa köögikoor ja agaavisiirup, sega ja lase 5 min jooksul kastmel seguenda. Serveeri.