OKTOOBRIKUU AJAKIRI: vaata, milline näeb välja ja loe, millest tuleb juttu

Hea lugeja!

Selveri usinad päkapikud on siin-seal juba värske trükivärvi järgi lõhnava ajakirja lettidele laotanud. Kui satud täna Selverisse, hoia silmad lahti – võid märgata ajakirja Vegan UUT sügisnumbrit! Kui ei, siis tea, et ajakiri jõuab sinna hiljemalt homseks. Samuti võib ajakirja leida vegan söögikohtadest! Palju mõnusat lugemist, harivat lugemist ja oi-oi kui isuäratavad retseptid!

Sügisele lähme vastu naerusuil ning vihma, pori ja tuult trotsides. Täpselt nii, nagu tegid seda kaaneloo pildistamise ajal muusikud Mick ja Angeelia Pedaja. Ilmaisa polnud kaanefoto pildistamise päeval meie poolt, kuid sellest olenemata on tulemus kena. Igatahes jääb nii neile kui meile pikaks ajaks see võte mälestustesse. Kuna noored saavad palju inspiratsiooni just loodusest, siis on võimalik, et vihmane jalutuskäik mereäärses igijaljas männimetsas mõjus noortele küllaltki ergastavalt. Igatahes on käesoleva numbri kaaneloo fotod muinasjutulised ja nende lugu inspireeriv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagu juba traditsiooniks saanud, on ajakirjas ka sel korral oma koha leidnud aktivsti rubriik. Rääkisime juttu noorpaariga, kelle pühendumus loomade eestkostes ja veganluse levikus on kirjeldamatult suur. Uurisime, kuidas noored tutvusid, mil määral mõjutab aktivism Anita Jürsoni ja Martin Garbuze igapäevaelu ja millist tulevikku nad oma tegevusvaldkonnas näevad. Kindlasti põnev lugemine.

Tegime tutvust ka noore kirjaniku ja elufilosoofi Chris Kalaga, kes on tänaseks pakkinud oma linnakotid ja asunud elama maale. Chris räägib intervjuus kirjanikuelu kui ka veganelustiili “köögipoolest”.

Eliis Salm on toitumisnõustaja, kes aitab ajakirjal kokku panna viie päeva tasakaalustatud toidumenüü. Seekord toob ta lugejateni ka Eesti esimese taimetoitlaste tervisekäitumisuuringu. Milliste tulemusteni jõuti ning millised on Eesti veganite ja taimetoitlaste teadmised tervislikust ja tasakaalustatud toitumisest, saab lugeda juba ajakirjast!

Seekordses numbris on huvitavat lugemismaterjali ka ettevõtlikele. Annika Lepp pani paberile kümme nippi, kuidas vegantooteid- ja teenuseid edukamalt turundada. Kristina Mering kirjutas arvamusartikli „Taimse toidu kinnistamine peavoolu“, edastades kokkuvõtlikult oma mõtteid sellest, kuidas vegantoodete tarvitamist jätkusuutlikumaks võiks muuta.

Ajakirja tegevtoimetaja Anett külastas „Food Innovation Summit 2018“ sissejuhatavat paneeldiskussiooni „Taimne toit kui kasvav trend: restoranide perspektiiv” ning kuulas Kohvik Krooni, Sushi Plaza ning Vapiano turundusjuhte, kes avameelselt jagasid, kuidas restoranid taimse toidu tulevikku näevad ning kas ja kuidas selle kinnistumisele kaasa aidatakse.

Samuti tuleb juttu siin-seal kerkinud aruteluteemal, milleks on piimatoodete kaitstud nimetused.

Kui veganid oleks rahvus, võiks hummust nimetada rahvustoiduks. Ei ole vist veganit, kes hummust elus proovinud pole. Ajakirja toimetus saab aga öelda, et on vist kõik Eesti turul olevad hummused ära testinud. Muidugi selgitasime välja ka lemmikud. Loe toote testimise rubriigist, millised klassikalised ja erimaitselised hummused maitsesid.

Uuri kindlasti välja ka see, millised uued ja põnevad projekti-mõtted on ajakirjal Vegan plaanis ja millise väljakutse võtab vastu kaunis eurolaulik Laura Põldvere!

Nagu ikka, on lugemismaterjali rohkem, kui välja jõuab tuua. Seega haara ajakiri!

Kui peaks juhtuma nii, nagu eelmise numbriga, et trükinumber kaob nädalaga letilt, siis tea, et seda on peagi võimalik lugeda ka ajakirja kodulehelt www.ajakirivegan.ee ja loomulikult täiesti tasuta!

Ahjaa!

Veel üks üllatus! Ajakirja Vegan oktoobrikuu numbri vahelt võite leida ühe veidi õhema sinistes toonides ajakirja. Tegemist on Taimetoidumessi erinumbriga. Mess keskendub sel aastal veealusele maailmale ja seda joont on hoitud ka erinumbris. Niisiis saavad meie lugejad sel korral topeltlugemist! Milline rõõm!

Ajakiri on otseloomulikult ka 3.-4. novembril Taimetoidumessil esindatud. Tule otsi meid Kultuurikatlast üles, astu julgelt ligi ning anna meile tagasisidet või aja lihtsalt juttu.

Lehevärvilist sügist!