MIDA TÄNASEKS? Pasta tomatite ja ubadega!

Talv on teed teinud valgeks ja kuigi rõõmustame lumise detsembri üle, pole rohelusest enam jälgegi. See suvine pasta tomatite ja ubadega lennutab aga hetkeks tagasi soojemasse aega, kui tomatitaimed olid viljadest pungil ja päike paitas põski. Retsepti autoriks VaniljeTüümian.

Vaja läheb:

800 g värskeid tomateid
4 küüslauguküünt
1 väiksem sibul
purk punaseid ube
200 g lehtpeeti, lehtkapsast või spinatit
1 spl õli
2 spl maitsepärmi
1 tl kurkumipulbrit
0,5 tl tšillihelbeid (soovi korral)
500 g pastat, nt penne’sid või farfalle’sid
soola
  1. Pane pasta soolasesse vette keema ja keeda 1–2 minutit vähem, kui pakil määratud.
  2. Haki sibul ja küüslauk ning prae neid õlis mõned minutid. Kui kasutad lehtpeeti või lehtkapsast, haki juurde nende varred.
  3. Lisa pannile tükeldatud tomatid ning hauta neid mõned minutid, kuni hakkavad kergelt lagunema.
  4. Sega pasta ja tomatid pannil, lisa maitseained, oad ja ribadeks hakitud lehtpeet ning hauta veel paar minutit, kuni pasta on pehme. Maitsesta soolaga.
  5. Serveeri näiteks koos värske salati, veganjuustu või kõrvitsaseemnetega.

HEAD ISU! 🙂

Retsept ilmus ajakirja Vegan augustikuu numbris.